De lekkerste fietstochten van Nederland gaan nu ook door de Molenlanden!
Reserveren kan via de site van happen en trappen.
Historisch trappen door de Molenlanden – 52 km.
Groot-Ammers is natuurlijk vooral bekend door het Ooievaarsdorp, maar het heeft meer te bieden. Namelijk prachtig polderlandschap zoals mensen uit de hele wereld zich Nederland voorstellen: grazende dieren op een uitgestrekt grasveld, molens en in de verte een kerktorentje. Het dorp had ooit een trots kasteel, waarvan de resten zijn gebruikt om de Lekdijk te verstevigen. Wat het nog wel heeft zijn kaaspakhuizen, want rond 1900 was Groot-Ammers een belangrijke plek voor de kaashandel.
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak bij Het Posthuijs
- Voorgerecht bij De Dam
- Soep bij Maria Johanna Hoeve
- Hoofdgerecht bij ‘t Raadhuis
- Nagerecht bij Etenstijd
Wijngaarden
Je zou het misschien niet verwachten, maar in Nederland er naast molens ook steeds meer wijngaarden te vinden. Met verschillende druivenrassen die passen bij ons Nederlandse klimaat en door te blijven vernieuwen is het ook in ons koude kikkerlandje mogelijk om wijn te maken.. Naast deze wijngaarden en molens kom je nog langs veel meer mooie plekjes langs het water in de richting van De Dam in Nieuwpoort waar het voorgerecht wordt geserveerd. We fietsen door Nieuwpoort de kleinste vestigingsstad waar je heerlijk kan struinen langs de vijftig rijksmonumenten. Meerkerk ligt aan het Merwedekanaal, dat moest zorgen voor een snellere verbinding tussen Amsterdam en Gorkum. Nog altijd is het een druk bevaren stukje water.
In Hei- en Boeicop komen we langs de zeer oude Hoekmolen. En dan gaan we door naar Noordeloos en daar kunnen we in De Maria Hoeve gaan geniet van een heerlijke huisgemaakte soep. En zo vinden wij langs deze route nog verschillende prachtige molens. Giessenburg is niet alleen de naam van het dorpje waar je doorheen fietst, maar ook van het kasteel dat hier stond van de vijftiende tot en met de achttiende eeuw. Goudriaan is een lintdorp dat letterlijk doormidden wordt gesneden door het riviertje de Goudriaan. Bij het Raadhuis genieten we van een heerlijk hoofdgerecht.
Aan het einde van de route komen we nog langs De Westermolen in Langerak. De molen dateert uit 1652 en heeft tot 1974 de Polder Langerak bemalen. En dan vervolgen we de route weer naar Etenstijd waar we afsluiten met dessert.
Vergeet zeker uw camera niet!