OVER ONS

Het Raadhuis staat voor alle dingen waar we zelf heel blij van worden.

We houden wel van contrast, we verbinden de oude details van het Raadhuis met nieuwe elementen en ook in de keuken zijn onze gerechten zowel vertrouwd als uitdagend.

Maar naast goed eten houden we vooral van gezelligheid. Oh, en lekkere biertjes van de tap. Of een goede bak koffie met een krantje in de morgen, ook fijn! En bijkletsen met een tafel vol lekkere hapjes en drankjes…

Nouja, zo zouden we nog wel even door kunnen gaan maar – je voelt hem al – het is veel gezelliger als u gewoon een keertje langskomt! Dan laten we het u zelf zien.

Tot snel!

EEN RIJKE HISTORIE

 

De geschiedenis gaat terug naar 1800. In deze voormalige herberg heeft men vanaf 28 november 1800 de goedkeuring om jenever en allerhande gedistilleerde wateren te tappen en op 9 april 1805 wordt daar bier en wijn aan toegevoegd.

De gemeente Goudriaan heeft geen gemeentehuis, men huurt daarvoor een ‘raadkamer’, het zaaltje boven het café, vanaf 1 mei 1857 tot 28 juni 1965. Dan wordt het gemeente huis in gebruik genomen, Goudriaan is op dat moment de laatste gemeente in het land die een eigen raadhuis krijgt en daardoor nog zo lang bijeenkomsten van de raad heeft gehouden in het zaaltje boven een café. Hoe het pand aan zijn naam komt is hiermee duidelijk geworden.